Arabalar gibi evlerde de tramer kaydı gibi bir sistem olmalı! Dayanıklı mı değil mi görülebilmeli!

Hasarlı Evler için tramer kaydı.
Hasarlı Evler için tramer kaydı.

Arabalar gibi evlerde de tramer (Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi) kaydı olsun! Dayanıklı mı değil mi görülebilmeli! 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24’te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis’te büyük yıkıma yol açtı. Araba satın alırken tramer kaydından boyalı, hasarlı vs öğrendiğimiz gibi evlerde de bu sistem olmalı. Hasarlı Evler için tramer kaydı.

Arabanın boyalı olup olmadığını araştırdığımız kadar evin sağlam olup olmadığını araştırmalıyız. Lokal boya sorulduğu kadar evlerin sağlamlık, dayanıklılık raporlarını da soralım.

Otomobiller için yaptığımız araştırmaları maalesef içinde yaşadığımız evler için göstermiyoruz. Ama arabalar gibi evlerde de tramer (Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi) kaydı gibi bir sistem olmalı.

Bir SMS ile arabaların boyalı olup olmadığını, hasar durumunu vs çok net bir şekilde görebiliyoruz. Ama evlerin kolonlarının, bina yapısının ne durumda olduğunu, zemininin nasıl olduğunu görebileceğimiz bir sistem bulunmuyor. Adı ev sigortaları mı olur ne olur bilmiyorum ama bu tip bir sistem olmalı.

Arabanın hasarlı ya da boyalı olduğunu öğrenmek için çeşitli yollar var. Tramer kaydı var, ekspertiz var, ustalar var vs vs. Evler için bunlar gibi kullanacağımız şeyler çok hızlı bir şekilde yapılmalı ve uygulanmaya başlamalı.

Otomotiv, akaryakıt ve yan sanayi sektörünün bölgeye yardımları aralıksız bir şekilde devam ediyor!

Kimler Kan Bağışında Bulunabilir?

Kan bağışının sadece Kızılay Kan Bağış merkezlerinde yapıldığını belirten Tıbbi Biyokimya Uzmanı İlknur Bozkurt, kan bağışçısı olabilmek için 19 yaşından gün almak, herhangi bir kronik hastalığı ve bulaşıcı bir hastalığı bulunmamak şartlarına sahip olunması gerektiğini belirtti. Dr. Bozkurt, kan bağışı işlemi öncesinde hastanın aç olmaması, kendini kan verebilecek kadar iyi hissetmesi, yorgun ve uykusuz olmaması gerektiğini de söyledi.

Hasarlı Evler için tramer kaydı.

Hasarlı Evler için tramer kaydı.

YOUTUBE

Hasarlı Evler için tramer kaydı.