Citroen Türkiye yönetimi resmen açıkladı! Ucuz elektrikli model Eylül ayından itibaren Türkiye’de satışta!

Elektrikli Citroen C3 Ne Zaman Satılacak?
Elektrikli Citroen C3 Ne Zaman Satılacak?

Citroen Türkiye yönetimi resmen açıkladı! Ucuz elektrikli model Eylül ayından itibaren Türkiye’de satışta! Elektrikli Citroen C3 Ne Zaman Satılacak?

Chery’den indirim geldi! ANLATTIM

Öncelikle bu bilgiler bana Stellantis Citroen Türkiye yönetimi tarafından basın bülteni olarak gönderilmiş resmi açıklamalardır. Haberin devamında marka yönetiminin yaptığı bu açıklamayı bulabilirsiniz.

Citroen, B segmentindeki başarılı modeli yeni C3’ü Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Karakteristik görünümü, başarılı boyutları ve konfor özellikleriyle 4’üncü nesil C3, eylül ayında Türkiye’de satışa sunulacak. İlk aşamada elektrikli versiyonuyla yollara çıkacak olan yeni C3, önümüzdeki yılının ilk aylarında hibrit versiyonuyla da satışa sunulacak. (not: ucuz benzinli versiyon satışa çıkmayacak gibi görünüyor).

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım yaptığı açıklamada fiyat vurgusunu bu şekilde yaptı: “Biz Türkiye lansmanımızı ilk etapta sadece elektrikli güç ünitesine sahip versiyonla gerçekleştireceğiz. Başlangıç seviyesinden itibaren sunduğu güvenlik ekipmanları, teknolojik donanımları, çarpıcı tasarımı ve segmentinin en konforlu aracı olma iddiası ile rakiplerinden ayrışıyor. Eylül ayında sadece elektrikli modeli ile yollarda olacak Citroen e-C3’ün sunmayı planladığımız fiyat seviyesi ile de ne kadar iddialı bir model olduğunu gözler önüne sereceğini düşünüyorum.

Geely 1.5 turbo motor ve hibrit SUV seçenekleriyle Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor! İşte söylentiler!

Stellantis’te bir ilk olarak, yeni e-C3, BEV’e özel “Akıllı Otomobil Platform”uyla, şehiriçi kullanımda 440 km, karma kullanımda ise 324 km’ye kadar WLTP sürüş menzili sağlamak için 44 kWsa LFP (Lityum Ferro Fosfat) bataryayı kullanıma sunuyor. 100kW DC hızlı şarj özelliği ile 26 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e şarj olanağı da sağlıyor. Standart AC şarj 7 kW ile yüzde 20’den yüzde 80’e yaklaşık 4 saat 10 dakikada şarj performansı sunuyor. 11 kW seçeneği ise 2 saat 50 dakika sürüyor. Ev ya da iş yerinde bir Wallbox ve ayrıca dışarıda halka açık şarj istasyonlarında düzenli olarak şarj etmek için ideal olan standart Mod 3 kablo ile hem ev hem de halka açık AC şarj noktalarına erişim kolaylığı sağlıyor. Kablo, tek fazlı 7,4 kW veya üç fazlı 11 kW duvar kutusuyla şarjı destekliyor. Yeni e-C3, 83 kW (113 HP) elektromotor ve tam otomatik şanzımanı ile 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 11 saniyede tamamlayabiliyor ve yaklaşık 135 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Özellikle kent içinde günlük sürüş ya da trafikte akıcı bir sürüş için gereken performansı bu sayede sağlıyor ve verimliliğe odaklanıyor.

Elektrikli Citroen C3 Fransa’da vergi dahil 23.300 Euro’ya satılıyor. Fransa’da KDV %20. Türkiye fiyatı için bunu düşüp %10 ÖTV + %20 KDV ekleyerek tahmini fiyatı bulabilirsiniz. Çok kaba bir hesapla 25-26 bin Euro gibi bir fiyatı oluyor. Bu tamamen benim yaptığım bir hesap. Markayla bir alakası yok. Bu aracın boyutlarına baktığım zaman 4015 mm uzunluk, 1813 mm genişlik, 1577 mm yükseklik ve 2540 mm dingil mesafesi olduğunu görüyorum.

Elektrikli Citroen C3 Ne Zaman Satılacak?

Elektrikli Citroen C3 Ne Zaman Satılacak

Elektrikli Citroen C3 Ne Zaman Satılacak?