Egzozdan Çıkan Duman Rengine Göre Ne Anlatıyor? Egzoz duman renklerinin anlamları neler? 

Egzoz duman renklerinin anlamları neler
Egzoz duman renklerinin anlamları neler

Egzozdan çıkan duman renklerinin anlamlarını biliyor musunuz? Egzoz duman renklerinin anlamları neler?

Instagram Hesabım

Egzoz duman renklerinin anlamları neler?

Egzozdan çıkan duman, renklerine göre bize arabamızın durumunu anlatır. Hangi renkse arabanın durumunu net bir şekilde ortaya koyar. Hasta olmadan önce bize ilk bilgileri verir. Önlem alınırsa büyümeden halledilebilecek sorunlardır.

Egzozdan Beyaz Duman Çıkıyorsa ne demek?

Bu durumu hemen hepimiz soğuk havaya bağlarız. Ama bu yanlış bir düşüncedir. Egzozdan beyaz duman çıkmasının nedeni elbette ilk olarak soğukla sıcağın buluşması olabilir. Ama asıl neden soğutma sıvısı, silindir yanma odalarına sızmış ve buharlaşmış demektir. Bu da silindir blok contası arızası, silindir kapak hasarı veya silindir bloğunun çatlaması nedeniyle oluşur. Burada tehlike konusunda en önemli belirte ince ve şeffaf su buharı çıkıyorsa sorun yoktur ama yoğun beyaz renkli bir duman atıyorsa kontrol ettirmenizde fayda var.

Egzoz duman renklerinin anlamları neler

Egzozdan Mavi Duman Çıkıyorsa ne anlama gelir?

Egzoz neden mavi duman atar sorusuna ilk başta verilecek cevap motor yağ yakıyordur olur. Yağ bir sorundan dolayı yanma odasına karışmıştır. Segmanlar ya da supap contaları aşınmıştır. Baktırmanız gerekir. Egzoz duman renklerinin anlamları neler?

Egzozdan Siyah Renk Duman Çıkıyorsa ne anlama gelir?

En çok bundan korkulur ama bu duman rengi arabanın nefes alamadığını gösterir. Hava filtresi, hava sensörleri gibi detaylara bakılmalıdır. Siyah renkli duman arabanın olduğundan daha fazla yakıt tüketmesine neden olur. Hava alması düzelince sıkıntı ortadan kalkar.

Egzozdan Gri Duman Çıkması nedir?

Araba yağ yakıyor yorumunu yapmanın en net nedenlerindendir. Turbo varsa baktırın. Arabanızın yağ eksiltip eksiltmediğini kontrol edin. Otomatik şanzımanlıysa kontrol ettirin. Şanzıman yağının motora sızmasıyla da egzozdan gri renk duman çıkabilir. Yağ kaçağının anlamıdır.

Egzoz duman renklerinin anlamları neler?

Egzoz duman renklerinin anlamları neler

Egzoz duman renklerinin anlamları neler?

2022 yılının tamamında hangi marka kaç tane sıfır kilometre araç sattı! İşte tüm markaların satışları!

Araba Habercisi Mayıs 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Mayıs 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 40. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 40. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.